Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos rakottas recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg vékonymetélt
4-5 db felezett őszi-és sárgabarack(befőtt)
2 ek.darált cukor
2 tojás
10 dkg cukor
1 ek.vaj
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl

1 tasak hidegen keverhető pudingpor
porcukor

Elkészítés:
1.A tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük,majd lehűtjük!A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral és a vajjal habosra keverjük,és beletesszük a vaníliás cukrot,a túrót,csipetnyi sót,a reszelt citromhéjat és a tejfölt.Jól összedolgozzuk,hozzáadjuk a tésztához,elkeverjük.A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük,és azt is óvatosan a tésztához keverjük.
2.Vajjal kikent tűzálló tálat megszórunk darált dióval.Beletesszük a tésztás massza felét.A befőtteket lecsepegtetjük,az őszibarackokat kockára vágjuk,a tésztára szórjuk,betakarjuk a massza másik felével.A tetejét a sárgabarackokkal díszítjük.Előmelegített sütőbe tesszük,50 percig sütjük.
3.Az ízlés szerinti fajta krémport kikeverjük a megadott mennyiségű tejjel(vagy a megmaradt kompótlével).A tésztát felszeleteljük,a porcukorral meghintjük,és a krémmel együtt tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 534 kcal

A receptet beküldte: Mimus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás habos almás torta » Habos túrós » Mazsolás-habos lepény » Csokis-habos piskótatorta
» Habos túrós sütés nélkül » Habos-süti » Vega rakottas » Szilvás-kókuszhabos süti
» Habos mákos Ilitől. » Kerti rakottas » Omlóshabos dióspite » Zöldséges rakottas
» Erdélyi rakottas » Habos likőrfagylalt » Nyári rakottas » Habos almás Ica módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.