Tutireceptek.hu fejléc

Habos piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
3 kicsi dobozos tejföl
5-6dl habtejszín
8 evőkanál édesítőszer vagy cukor
boleró italpor 1 zacsi vagy 1 citrom leve, gyümölcsdarabok tetszés szerint

Elkészítés:
a tejfölt kikeverem a cukorral/édesítőszerrel,majd belekeverem a boleró port vagy a citrom levét, és hozzáteszem a gyümölcsdarabokat is. A tejszínt kemény habbá verem, majd összekeverem a tejfölös résszel. Egy mélyebb tálba teszek a habból egy keveset, rárakom a piskótákat szépen egymás mellé, erre még egy réteg habot, utána megint babapiskótát, majd a végén szintén habot. Tetejére gyümölcsdíszítést rakok.

Tanácsok:
Fél napot vagy egy éjszakát hűtöben tartom, hogy összeérjenek az ízek, és a babapiskóta megpuhuljon. Citrom helyett,bolerópor helyett lehet másfajta gyümölcsöt, és annak a levét használni ízesítésnek. Epret,málnát turmixolom és azt keverem a tejfölhöz.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bugrinyo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott babapiskóta » Habos-kókuszos tekercs » Kókuszos habos tekercs » Habos almás kevert süti
» Piskóta (update 1) » Málnás mikrós piskóta » Mézes piskóta » Márványos gyors piskóta
» Egyszerű, gyors piskóta » Túróhabos finomság » Habos epres lepény » Piskóta alaptészta
» Habos almás » Tejfölös-tejszínes piskóta » Áfonyahabos rizskocka » Babapiskótás puncsszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.