Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás-mákos piskótatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg darált mák,
10 dkg liszt,
1 teáskanál étkezési keményítő,
5 tojás,
30 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 evőkanál olaj,
fél kg szilva,
1 vaníliarúd kikapart húsa,
5 dl tej,
4 evőkanál búzadara,
30 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
1 tasak zselatin,
kevés őrölt fahéj,
1 teáskanál barna-cukor

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a darált mákot, az étezési keményítőt. A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, csipetnyi sót, 1 teáskanál reszelt citromhéjat, és beleszórjuk a lisztes keveréket. Végül beleöntjük az olajat, és az egészet jól kikeverjük. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát. A sütőt 180 ºC-ra melegítjük, és megsütjük benne a mákos piskótát. Ha kihűlt, lefejtjük róla a sütőpapírt, és vízszintesen 3 lapra vágjuk. Néhány szem kimagozott szilvát félreteszünk, a többit összevágjuk, és 15 dkg cukorral, 1 teáskanál citromhéjjal, a vanília húsával fedő alatt megpároljuk, majd átpasszírozzuk. A tejet 6 teáskanál cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, beledolgozzuk a maradék citromhéjat, és a kihűlt darához adjuk. A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, hozzákeverjük a gyümölcspéphez, és megvárjuk, amíg dermedni kezd. A gyümölcspép felét az alsó tortalapra kenjük, majd a darakrém harmadát a tetejére simítjuk. Rátesszük a másik tortalapot, és betakarjuk darakrémmel. Rátesszük az utolsó piskótalapot, megkenjük a maradék krémmel, és befedjük a félretett gyümölcspéppel. A félretett szilvát a barna-cukorral enyhén megpároljuk, megszórjuk fahéjjal, és a fél szilvákkal kirakjuk a torta tetejét.

Tanácsok:
Mákos tortát készíthetünk barackkal, banánnal, ribizlivel is. Arra ügyeljünk, hogy a zselatin nem használható friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-habos piskótatorta » Epres-habos piskótatorta » Puncsos-habos piskótatorta » Mandarinos piskótatorta
» Babapiskótatorta » Epres piskótatorta » Piskótatorta » Szilvás-mákos kalács
» Banános-habos piskótatorta » Almás-mákos muffin » Ánizsperec » Puncsos szelet egyszerűen
» Holland cseresznyetorta » Gofri kisbibe módra » Mazsolás rizspuding » Mézes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.