Tutireceptek.hu fejléc

Piskótás Feketeerdő torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta:

5 tojás
5 kanál víz
10 kanál cukor
9 kanál liszt
1 kanál kakaó
1 zacskó sütőpor

Meggykrém:

1 cs vaníliás pudingpor
3 evk cukor
3 dl meggylé
pici rum

6 dl tejszín (hulala)
1 cs zselatinfix

+kívülre is kell tejszín-zselatinfix

1 cs babapiskóta

Elkészítés:
A piskótát elkészítem, ha kihűlt három fele vágom.

Elkészítem a meggyzselét, a vaníliás pudingot a cukorral és a meggylével összefőzni, majd amikor már sűrű, akkor a meggyet is belekeverni. Pici rumot is tettem bele.
A habot a zselatin fixszel felverni.
A torta alsó lapját a meggyes krémmel kentem meg, erre jött a tejszínhab, majd a piskótarudak, megint meggyes krém, tejszínhab, és a kakaós piskóta.
Kívülről is megkentem tejszínhabbal és meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítettem.

Tanácsok:
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a lapot csak 2-be vágtam és a középső lapot babapiskótával helyettesítettem. Szerintem így finomabb lett.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos zebratorta » Barackos babapiskótás » Citromos habtorta » Gyümölcstorta (másképp)
» Zabpelyhes gyümölcstorta » Almatorta túrósan » Almatorta sütés nélkül » Omlós répatorta
» Túró torta (nagyon finom) » Diós répatorta » Tejbegríz torta » Fordított narancstorta
» Meggyes, túrós tortácska » Dalmatorta » Hólabdatorta » Naptorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.