Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hájas tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0.5 g liszt,
0.5 g háj,
1 ek. cukor,
2 tojássárgája,
ecet,
só,
(esetleg kevés, savó, vagy tejföl),
lekvár

Elkészítés:
A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből, tojásból kevés ecetes víz, (esetleg savó vagy tejföl) hozzáadásával tésztát készítünk, kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Fél órai pihentetés után kinyújtjuk, ezt háromszor megismételjük, sima és dupla hajtásokkal. Végül vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk. Ha lekvár nélkül akarjuk, kisebb négyszögeket vagy alakokat vágunk, ha lekvárral kívánjuk készíteni, akkor nagyobbakat (8 x 8 cm). Megkenjük szilva-, meggy- vagy málnalekvárral és háromszögletűre hajtjuk. Kizsírozott tepsiben, jó meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bortésztába burkolt szilva » Gyors, finom tészta » Leveles tészta kosárka » Kötött tészta
» Ízletes pizzatészta » Tésztasalátám » Sajtos tesztasalata » Paradicsomszószos tészta
» Gyöngyhagymás tészta » Uborkasaláta rizstésztával » Carbonara tészta » Cukkinis ruccolás tészta
» Alpesi sajtos tészta » Csusz- pájsz tészta » Vargányaragu tésztával » Csőbensült rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.