Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos tészta gazdagon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 cs spagetti (500 g)
1 nagy pohár tejföl
40 dkg trappista
3 tojás
húsos füstölt-, vagy angolszalonna (kb 10 dkg)
zsemlemorzsa


Elkészítés:
Főzd meg a tésztát al dente (roppanósra). (A vizesen szétfőtt tészta sajttal leszórva, esetleg kis tejföllel, még nem SAJTOSTÉSZTA, csak sajtostészta.)
Amíg fő a tészta, a következő előkészületeket szoktam végezni: a sajt lereszelése, tejföl kikeverése csipetnyi sóval, tojások felverése, szalonna szeletelés és legvégül - amikor már a tészta majdnem kész - a szalonna pirítása ízlés szerint. (Én úgy szeretem, ha már nem üveges, de még nem is sült át teljesen.)
Nagy jénai tálba öntjük a tésztát, belekeverjük a szalonnát a kisült zsírral, jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a tejföl felével, a felvert tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ebből lesz egy nagy szotty, és ez volt a cél.
A sajt megmaradt felét a szotty tetejére szórjuk, egyenletesen elterítjük és hermetikusan lezárjuk tejföllel:). Dísznek és íznek zsemlemorzsát szórunk rá...
Előmelegített, forró sütőben összesütjük, ha kész, akár ki is lehet borítani, mint egy tortát -annyira összeáll. A jénaiból már csak szeletekben lehet kivenni. Laktató.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos hús » Tejszines sajtoscsirkemell » Leveles sajtos rúd » Fűszeres tésztás csirke
» Túrótorta tészta nélkül » Sajtos vitaminsaláta » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Nutellás tészta-tortácskák
» Sajtos rakott » Ropogós tésztaháromszögek » Füstölt sajtos csirkemell » Feta sajtos vegyessaláta
» Mediterrán tészta » Sajtos karfiolfánk » Sajtos tejszínes csirke » Pórés tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.