| Sajtos tészta gazdagon receptEgytálételek Hozzávalók: 1 cs spagetti (500 g) 1 nagy pohár tejföl 40 dkg trappista 3 tojás húsos füstölt-, vagy angolszalonna (kb 10 dkg) zsemlemorzsa só Elkészítés: Főzd meg a tésztát al dente (roppanósra). (A vizesen szétfőtt tészta sajttal leszórva, esetleg kis tejföllel, még nem SAJTOSTÉSZTA, csak sajtostészta.) Amíg fő a tészta, a következő előkészületeket szoktam végezni: a sajt lereszelése, tejföl kikeverése csipetnyi sóval, tojások felverése, szalonna szeletelés és legvégül - amikor már a tészta majdnem kész - a szalonna pirítása ízlés szerint. (Én úgy szeretem, ha már nem üveges, de még nem is sült át teljesen.) Nagy jénai tálba öntjük a tésztát, belekeverjük a szalonnát a kisült zsírral, jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a tejföl felével, a felvert tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ebből lesz egy nagy szotty, és ez volt a cél. A sajt megmaradt felét a szotty tetejére szórjuk, egyenletesen elterítjük és hermetikusan lezárjuk tejföllel:). Dísznek és íznek zsemlemorzsát szórunk rá... Előmelegített, forró sütőben összesütjük, ha kész, akár ki is lehet borítani, mint egy tortát -annyira összeáll. A jénaiból már csak szeletekben lehet kivenni. Laktató. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |