Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis Eszterházy golyók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
10 dkg fehér csoki
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg puha vaj
8-10 dkg keksz morzsa
2 ek dió likőr (rumaroma is jó)
késhegynyi fahéj

porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:
A darált diót összekeverem a kekszmorzsával, a fahéjjal, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és belekeverem a masszába. Összegyúrom, olyan állagúra, mintha kókuszgolyó lenne (ha kemény, kis tejet lehet bele tenni). Hideg helyre teszem 1 órára, és csak utána készítem a gombócokat. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a mignon papírba.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos golyók » Hamis mézespogácsa » Hamis krumplisaláta » Hamis tortilla csirkével
» Egyszerű hamis krémes » Hamis krumplipüré » Hamis marcipán 1. » Tiramisu golyók
» Hamis csokikenyér » Mézes golyók » Hamis marcipánkocka » Gesztenyés kekszgolyók
» Diós Mozart golyók » Vendégváró sajtgolyók » Sajtgolyók » Kishamis


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.