Tutireceptek.hu fejléc

Hunyadi torta (családi adag) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
14 dkg kristálycukor
2 ek. rum
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg porcukor
14 tojás


A töltéshez
4 cs. habfixáló
8 dl habtejszín
14 dkg cukor


A tetejére:
20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük.
Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk.
Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a massza egyötödét.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 10 percig sütjük.
A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk.
A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
Hűtőben 1 órán át dermesztjük.
A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük.

Tanácsok:
Eredetileg a Hunyadi torta kerek lapokból van összeállítva, de nálunk szögletesre készül, mert kb. dupla az adagunk. :))

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés epertorta » Gesztenye torta (kókuszos) » Kávés-kakaós torta » Gyümölcsös krémsajttorta
» Túrótorta 2. » Csokoládés Trüffel torta » Francia almatorta » Bounty torta
» Meggyes tortacsoda » Imádnivaló japán sajttorta » Vaníliás-kókuszos torta » Tejszínes Csokitorta
» Ági nagymami tortája » Málnás-cseresznyés torta » Sacher torta másképp » Sajttorta (6-8 személyre)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.