Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos epertorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
3 db tojás
3 evőkanál liszt (vagy 2 ek. liszt, 1 ek. étkezési keményítő)
3 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál sütőpor
reszelt citromhéj (ez el is maradhat)

A krémhez:
40 dkg eper
2 pohár epres joghurt (1 pohár = 150 g)
4 dl habtejszín
2 csg habfix (1 csg = 10 g)
2 csg Dr Oetker instant zselatinfix (1 csg = 20 g)
1 csg piros tortazselé
10 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a 3 evőkanál kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, végül óvatosan hozzávegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt vagy alufóliát teszünk. (A legegyszerűbb: a forma alját kivesszük, beborítjuk alufóliával, a körben lelógó részt a másik oldalára visszahajtjuk, és így tesszük be a tortakarimába.) A piskótát 165º-on (légkeveréses sütő) megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és kb. 15 dkg-át apró kockákra vágunk belőle.
A habtejszínt robotgéppel keményhabbá verjük – mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a 2 csg habfixet – ha kész, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.)
A gyümölcs joghurtot és a zselatinfixet robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony fokozaton a cukor felolvadásáig keverjük.
A joghurtos krémhez finoman hozzákeverjük a kockára vágott epret és a felvert tejszint.

A kihűlt tortaalap aljáról a papírt lehúzzuk, a lapot visszahelyezzük a formába, és ráöntjük a tejszínes joghurt krémet és elsimítjuk.
A megmaradt epret szeletekre vágjuk, szépen kirakjuk vele a tortánk tetejét, majd a hűtőbe tesszük. A tasakon lévő útmutatás szerint elkészítjük a tortazselét és bevonjuk vele a tortát. Az elkészült tortát minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.


A receptet beküldte: pesmár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epertorta Emyke módra » Joghurtos gomba » Joghurtos gyümisaláta » Meggyes, joghurtos muffin
» Joghurtos csirkemell » Joghurtos körte smoothie » Joghurtos salátatej » Joghurtos tejfölös pite
» Joghurtos eper krémleves » Joghurtos lepényke » Joghurtos padlizsán saláta » Joghurtos-málnás kocka
» Joghurtos ropi » Joghurtos hűtős süti » Joghurtos csirke » Joghurtos, mézes gyümölcs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.