Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos padlizsánkrém recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán (kb. 50 dkg) 2 evőkanál olívaolaj 1 pohár joghurt 2-3 gerezd fokhagyma só esetleg bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmossk, berakjuk a sütőbe és addig sütjük amíg összeesik. Aztán kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk. Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és a joghurtot. Jól összekeverjük. Pirítóskenyérrel fenséges, és sokáig eláll. (Lehet előétel, de önálló vacsoraként is megállja a helyét. Sőt, ha kicsit hígabbra csináljuk (több joghurttal), akkor salátöntetként is használható.)


A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackjoghurtos- sütemény » Gyors joghurtos fánk » Joghurtos meggy fagylalt » Joghurtos zöldbabsaláta
» Joghurtos-áfonyás muffin » Kefíres-joghurtos sali » Áfonyás-joghurtos muffin » Joghurtos Gyümölcsös torta
» Joghurtos tavaszi saláta » Joghurtos sült makaróni » Joghurtos körtesaláta » Kátya féle Padlizsánkrém
» Joghurtos kifli » Gyümölcsös joghurtos torta » Joghurtos fánk » Joghurtos kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.