Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi almapuncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 db alma
10 dkg szárított füge
2 db lédús narancs
6 dl kékszőlőlé
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál szegfűszeg
3-4 evőkanál cukor

Elkészítés:
Az almát felszeleteljük, a fügét nagyobb darabokra vágjuk, a narancsot kifacsarjuk. A cukrot alacsony hőmérsékleten felolvasszuk a szőlőlével és a narancsok levével, majd beleszórjuk az almadarabkákat és a fügét is, és felforraljuk az egészet. Ekkor félretesszük,hagyjuk hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal leszedjük.
Fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Az almát és a fügét szűrőlapáttal kivesszük és elosztjuk a tálalópoharakba, erre ráöntjük a puncsos italt.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes karácsonyi asztalra » Karácsonyi sütemény » Angol karácsonyi sütemény » Gyümölcskenyér karácsonyi
» Karácsonyi csigák » Karácsonyi ajándékgyümölcs » Karácsonyi kuglóf » Karácsonyi diós krémes
» Almapuncs tejszínnel » Karácsonyi kevert süti » Mentás almapuncs » Karacsonyi csudaalmas
» Karácsonyi borkrémleves » Karácsonyi csillagok » Karácsonyi puncsocska » Karácsonyi puha mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.