Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi borkrémleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db szegfűszeg,
őrölt fahéj,
1/2 citrom,
400 ml tokaji édes szamorodni,
120 g cukor,
8 db tojássárgája,
400 ml tejszín.

Elkészítés:
800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk.
Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk.
A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat.
A kihűlt levest hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük, és meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi bejgli » Karácsonyi csigák » Karácsonyi mézes kalács » Karácsonyi édesség
» Karácsonyi csillagok » Karácsonyi tej » Karácsonyi muffin » Karácsonyi sütemény
» Karácsonyi puncs II. » Karácsonyi Puncs » Karacsonyi csudaalmas » Karácsonyi burgonya
» Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi borleves » Karácsonyi töltött alma » Karácsonyi diós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.