Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi borkrémleves recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db szegfűszeg,
őrölt fahéj,
1/2 citrom,
400 ml tokaji édes szamorodni,
120 g cukor,
8 db tojássárgája,
400 ml tejszín.

Elkészítés:
800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk.
Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk.
A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat.
A kihűlt levest hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük, és meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi mézeskalács » Karácsonyi pulykamell » Mézes karácsonyi asztalra » Karácsonyi citromos szív
» Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi kókuszgolyó » Angol karácsonyi sütemény » Karácsonyi fatörzs
» Karácsonyi gyümölcsbólé » Karácsonyi Egg Nogg » Karácsonyi tojáslikőr » Karácsonyi gyümölcskenyér
» Karácsonyi édesség » Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi diós linzerke » Karácsonyi muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.