Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi csigák recept

Kategória:


Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db tojás
15 dkg túró
6 ek tej
8 ek olaj
5 dkg vaj
10 dkg marcipánmassza
Töltelék:
10 dkg mazsola
5 dkg mandula
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Máz:
18 dkg porcukor
2 ek citromlé

Elkészítés:
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, túrót, tejet, olajat, vajat és marcipánmasszát sima tésztává keverjük.
Kb. 45cm hosszú és 35 cm széles téglalappá nyújtjuk.
A mazsolát, mandulát, cukrot és vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és a tésztára simítjuk.
A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk.
A cukros- citromleves keverékkel megkenjük a csigákat.
15- 20 perc sütés elegendő.

Tanácsok:
Mi még csak hárman vagyunk, mégis elég hamar elfogynak a csigák.
Célszerű egyszerre dupla adagot készíteni;)!


A receptet beküldte: fenyőfa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi diós linzer » Karácsonyi diós linzerke » Karácsonyi fatörzs » Karácsonyi madelein
» Gyümölcskenyér karácsonyi » Karácsonyi kevert süti » Fahéjas csigák » Karácsonyi stollni
» Karácsonyi diós krémes » Mesés Karácsonyi Sütemény » Karácsonyi kalácskoszorú » Habos csigák
» Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi gyümölcsbólé » Karácsonyi tej » Drezdai karácsonyi kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.