Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kenyérpuding(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg kalács
4-5 dl tej
vaj vagy sütőmargarin
vaníliás cukor
narancshéj
mazsola
fahéj
3 tojás
3-4 kanál barna cukor

Elkészítés:
Egy kalácsot, (összesen olyan fél kilónyit) szeletekre vágunk, és mindegyik darabot alaposan megvajazzuk vagy sütőmargarinozzuk, majd kettő-négy szeletre vágjuk. Egy nem túl nagy alapterületű, de kellő magasságú hőálló tálat vastagon kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk, és a kalácsdarabokat vajas vagy sütőmargarinos felükkel felfelé elkezdjük rétegezni úgy, hogy lehetőleg kitöltse széltében az edényt. Minden réteg közé szórunk a fent említett ízesítőkből, (mi mazsolát, fahéjat és narancshéjat használtunk), és addig rakjuk, amíg a kalács elfogy. Három tojást alaposan elkeverünk három-négy evőkanál (barna) cukorral, gőz fölé tesszük, és hozzádolgozunk négy-öt deci tejet. Nem szabad besűríteni, csak alaposan eldolgozni. A tejes keveréket a kalácsra öntjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg az egész összeáll, és a teteje szép színt kap.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szeretem » Vaníliás csiga » Eperkenyér » Fekete-erdő torta IV.
» Kókuszos kocka (sütés nélkül) » Finom meggyes sütemény » Csokis-málnás fincsisség » Lottó tészta
» K. Erika-féle töltött zsömle » Tiramisu antiszalmonella! » Karamellás krémes » Joghurt torta (sütés nélkül)
» Gyümöcsös joghurtos desszert » Andland Hólabdája » Almás-túrós rácsos szelet » Kalács lisztérzékenyeknek


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.