Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos fincsi resztelt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

20 dkg Rama
30 dkg finomliszt
2 tojássárgája
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama
A tetejére

20-25 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg mazsola
10 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg finomliszt

Elkészítés:
A hideg Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy Ramával kikent 35x20 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Ha nincs ekkora tepsink, akkor nagy tepsibe is tehetjük, de ne nyújtsuk ebben sem nagyobbra a tésztát, mert túl vékony lesz.
Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.
Közben egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát és rászórjuk a mazsolát.
A tojásfehérjét a cukorral és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Nem kell felverni a fehérjét. Folyton kevergetve felforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet.
A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük és elsimítjuk. A sütőbe visszatoljuk és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi sali » Kókuszos resztelt » Sós fincsi kenyértorta » Kavart almás-kókuszos
» Kókuszos aprósütemény » Kókuszos tekercs » Currys kókuszos csirkemell » Kókuszos főtt búza
» Kókuszos zabgolyóm » Párizsi fincsi kosár » Fincsi barackos szelet » Kókuszos-csokis tallér
» Kókuszos csokiszuflé » Fincsi kókusz kocka » Kókuszos Raffaello szelet » Kókuszos krémes


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.