Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos szederlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,25 kg szeder,
1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1)
35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő)

Elkészítés:
Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk. Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam). Az összeturmixolt gyümölcsöt edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba.

Tanácsok:
Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele.

Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi".

Aki nem szereti benne a magokat, az turmixolás után szűrje le.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos foltos bögrés » Kókuszos és mandulás csiga » Kókuszos bomba » Kókuszos zabgolyó
» Kókuszos csoda kocka » Kókuszos habos tekercs » Kókuszos Nutellamisu » Fahéjas szederlekvár
» Kókuszos tejital » Kókuszos kocka UPDATE1 » Kókuszos dominó » Currys kókuszos csirkemell
» Kókuszos kölespuding » Meggyes-kókuszos Brownie » Kókuszos tejbegríz torta » Töltött kókuszos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.