Tutireceptek.hu fejléc

lángos recept

Kategória:
 Egytálételek
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
-20dkg liszt + 2ek
-20dkg krumpli
-2dl langyos víz
-1dkg élesztő
-só

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük majd főzés után megtisztítjuk és áttörjük.
Az élesztőt 1dl langyos vízben és két kanál lisztben felfuttatjuk,majd hozzáadjuk az áttört krumplit,a 20dkg lisztet,1dl lanyos vizet és a sót.Összedolgozzuk és letakarva egy órán keresztűl kelesztjük.majd 4dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át állni hagyjuk.Kézzel laposra nyomkodva forró olajon megsütjük.
Kapros vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk!

Tanácsok:
Hirtelen sűl,ezért figyeljünk oda készítése közben!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Pandika19900609


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lángos, mint a piacon » Kijevi lángos » Cukkínis lángos » Lángos (Update1)
» Sajtos lángos » Kapros juhtúrós lángos » Lángos Ibitől » Maratoni lángos
» Egyszerű töltött lángos » Krumplilángos » Tejfölös kapros lángos » Káposztás lángos
» Lusta lángos » Kefires lángos2 » Latin lángos » Kapros kenyérlángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.