Tutireceptek.hu fejléc

Focaccia(olasz lángos) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt (vagy fele-fele finomliszttel)
1-2 ek olaj
1 porélesztő

fokhagyma
víz (1,5 -2 dl)

Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a porélesztőt,belereszeljük (vagy lenyomjuk) a fokhagymát, beleszórjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és elkezdjük kevergetni. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá és úgy gyűrjuk össze,hogy nem túl lágy tésztát kapjunk.
Kicsit pihentetjük és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázunk belőle.
10-15 perc alatt megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Aki nagy fokhagyma rajongó (mint mi:) a tetejére is nyomogathat bele fokhagyma forgácsokat.
Amikor megsült simán is nagyon finom,de megkenhetjük tejföllel,megszórhatjuk sajttal is.
Ez már csak ízlés és fantázia kérdése.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kapros lángos » Igazi piaci lángos » Lángosom » 1 hetes lángos
» Káposztás lángos másképpen » Elzászi kenyérlángos » Tepsis lángos 2 » Lángos mokuskalany módra
» Gyors lángos » Tepertős krumplilángos » Mini lángos » Isteni burgonyás lángos
» Pofon egyszerű lángos » Update lángos » Lángos tészta » Kefíres lángos 2.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.