Tutireceptek.hu fejléc

Töltött lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
5 dkg élesztő
1/2 liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom.
Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra.
Téglalappá nyújtom az egyes darabokat és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot.
"Becsomagolom", majd forró olajban, frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.

Tanácsok:
A maradékot kiolajozott zacskóban a hűtőbe teszem, és 1 héten keresztül akkor sütök belőle, amikor akarok. Fokhagymával, tejföllel és sajttal megszórva is nagyon finom.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött oldalas » Hússal tőltötthagyma » Töltött dagadó erdélyiesen » Gombás töltött tök
» Update lángos » Szardíniás töltött tojás » Andi töltött kenyere » Grillázzsal töltött ostya
» Sült, töltött tojás » Hússal töltött patiszon » Borsóval töltött karaj » Libamájjal töltött gomba
» Mustáros töltött pecsenye » Töltött liba » Töltött hal » Hűtős kefires lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.