Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamájtorta borzselével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

2 tojás
2dkg kristálycukor
3dkg liszt
2dkg darált dió
csipet só

A töltelékhez:

20dkg pecsenyelibamáj
20dkg savanyú alma
2ek.libazsír
2dkg tőzegáfonya
2dl édes fehérbor
2cl konyak

A borzseléhez:

1dl bor
2ek.balzsamkrém
1kk.zselatin

Elkészítés:
A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk,
félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és
kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük.
A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt
májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi
mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára
rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint
kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam-
krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a
borzselével befedjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nikol38


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-kakaós zabpuding » Debreceni mézes » Csokiba mártott gyümölcsök » Diós-mákos guba torta
» Poharas-süti » Szalakális omlós krémes » Citromos-csokis szelet » Hamis tiramisu tojás nélkül
» Kavart piskóta » Joghurtkocka » Almatorta 2 » Citromálom
» Bohémlet » Emeletes kekszes krémes » Villámgyors gyümölcssüti » Poharas sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.