Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamájtorta borzselével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

2 tojás
2dkg kristálycukor
3dkg liszt
2dkg darált dió
csipet só

A töltelékhez:

20dkg pecsenyelibamáj
20dkg savanyú alma
2ek.libazsír
2dkg tőzegáfonya
2dl édes fehérbor
2cl konyak

A borzseléhez:

1dl bor
2ek.balzsamkrém
1kk.zselatin

Elkészítés:
A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk,
félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és
kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük.
A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt
májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi
mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára
rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint
kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam-
krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a
borzselével befedjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nikol38


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muffin vaníliaöntettel » Finom tejkaramella » Tészta kosárkák » Epres banáncsónak
» Narancsos puding » Egyszerű teakenyér » Csodapalacsinta » Felhőcske(Kata-féle)
» Répatorta vagy muffin. » Vörös bolygó torta » Rizstorta » Kétszínű keksztekercs
» Juharszirupos-diós pite » Madártej torta » Meggyes kiflik » Szilvalekváros sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.