| Lipcsei szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A barna tésztához: 30 dkg liszt 1 tojás 10 dkg cukor 10 dkg zsír 1 csomag sütőpor 1 dkg kakaó 1/2 dl tej A sárga tésztához (piskóta): 6 tojás 12 dkg rétesliszt 12 dkg porcukor 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna A krémhez: 5 dl tej 3 evőkanál liszt 1 csomag vaníliáscukor 20 dkg margarin 20 dkg porcukor A csokimázhoz: 2 evőkanál tej 4 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaó 5 dkg margarin Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátán. Elkészítjük a piskótát: először a 6 tojás fehérjét felverjük, apránként adjuk hozza a cukrot, majd a sárgája következik, szintén adagolva. 2-3 percig még keverjük (géppel), majd fakanállal beleforgatjuk adagokban a szódabikar-bónás lisztet. Megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük és felfőzzük, majd beletesszük a vaníliáscukrot. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztákat kb. fél dl rummal meglocsoljuk (lehet aroma is), és a krémmel megtöltjük. (1 barna, 1 sárga, 1 barna) A csokimáz hozzávalóit kikeverjük, felfőzzük, majd belekeverjük a margarint. Kicsit hűlni hagyjuk. A sütemény tetejét ezzel a csokimázzal bevonjuk. Tanácsok: Elkészíthető úgy is ha két mézes lapot sütünk meg egy piskótát. A sütiknek kb. egyforma nagynak kell lenni. Alulra kerül a mézeslap, rá a krém, arra a piskóta, megint krém, befejezésül mézeslap. A tetejére mehet, porcukor, vanilíáscukor, vagy vékony csoki máz. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |