Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt borjúszeletek. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dekás borjúszeletek,
1 szeletke füstölt szalonna,
1 szál leveszöldség,
egy kis törött bors.
6 deka zsír.

A mártáshoz

1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma,
2 evőkanálnyi paradicsom,
1 kanál liszt,
1 deci tejfel.

Elkészítés:
10 dekás borjúszeleteket megveregetünk és széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfőtt leveszöldséget, amiket egy kis törött borssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük őket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk.
Mártása:
A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evőkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evőkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk, meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük, beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk

Tanácsok:
Gombás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csirkecombok » Göngyölt virsli » Göngyölt fokhagymás csülök » Göngyölt Husika Heni-módra
» Göngyölt karaj tekercs » Lombardiai göngyölt csirke » Töltött, göngyölt karaj » Göngyölt linzer
» Göngyölt hús olaszosan » Göngyölt pacal » Göngyölt sonka gombával » Göngyölt csülök
» Göngyölt sertéskaraj » Göngyölt karaj » Göngyölt gombás karaj: » Gesztenyés göngyölt hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.