Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Liszt isterc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Az adagok tetszőlegesek.
- liszt
- forró víz
- forró zsír vagy étolaj
- só


- kefír, vagy tej, esetleg cukor

Elkészítés:
Végy egy teljesen száraz lábast, és tedd bele a lisztet csak magában. Kezd el pirítani csak magában, és állandóan kevergesd mert nagyon hamar leég, pirítsd zsemleszínűre, közben sózd meg. Ha megpirult öntsél rá forró vizet nem kell sok kb.
fél egy deci, ettől össze csomósodik, akkor jó. Vedd le a tűzről és keverd össze a forró zsiradékkal, kb. 3 evőkanál, és kész.

Tanácsok:
Fogyasztása a kefírrel történik, a nép nyelv ezt az ételt toroknyiktatós norminak is hívja, azért kell hozzá a kefír.
Van aki megszórja kristálycukorral és hideg tejet
iszik hozzá.
Bármit kipróbálhatsz hozzá a fantáziádra bízom.
Én kefírrel szeretem, nagyon finom.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Liszt nélküli máktorta » Lisztmentes blini » 3 ízű muffin liszt nélkül » Liszt nélküli túró torta
» Sajtropogós liszt nélkül » Túrótorta liszt nélkül » Lisztmentes pizza » Lisztmentes csokitorta
» Tönkölylisztes kenyér » Lisztmentes piskótatekercs » Zabpehelylisztes pizza » Kinder szelet liszt nélkül
» Muffin réteslisztből » Rizslisztes felfújt » Túrótorta liszt nélkül 1 » Kalács lisztérzékenyeknek


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.