Tutireceptek.hu fejléc

Liszt isterc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Az adagok tetszőlegesek.
- liszt
- forró víz
- forró zsír vagy étolaj
- só


- kefír, vagy tej, esetleg cukor

Elkészítés:
Végy egy teljesen száraz lábast, és tedd bele a lisztet csak magában. Kezd el pirítani csak magában, és állandóan kevergesd mert nagyon hamar leég, pirítsd zsemleszínűre, közben sózd meg. Ha megpirult öntsél rá forró vizet nem kell sok kb.
fél egy deci, ettől össze csomósodik, akkor jó. Vedd le a tűzről és keverd össze a forró zsiradékkal, kb. 3 evőkanál, és kész.

Tanácsok:
Fogyasztása a kefírrel történik, a nép nyelv ezt az ételt toroknyiktatós norminak is hívja, azért kell hozzá a kefír.
Van aki megszórja kristálycukorral és hideg tejet
iszik hozzá.
Bármit kipróbálhatsz hozzá a fantáziádra bízom.
Én kefírrel szeretem, nagyon finom.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kinder szelet liszt nélkül » Lisztmentes kenyér » Négyliszt-kenyér » Kalács lisztérzékenyeknek
» Lisztmentes túrótorta » Csokis -diós liszt nékül » Túrótorta liszt nélkül 1 » 3 ízű muffin liszt nélkül
» Láva süti - liszt nélkül » Liszt nélküli máktorta » Csokis muffin liszt nélkül » Tönkölylisztes kenyér
» Rizslisztes felfújt » Lisztmentes csokitorta » Muffin réteslisztből » Lisztmentes piskótatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.