Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Négyliszt-kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt,
10 dkg Graham-liszt,
5 dkg kukoricaliszt,
5 dkg szójaliszt,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só.

Elkészítés:
Az élesztõt a sóval és a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált lisztekhez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
Rendkívül jóízû és egészséges kenyér.

Tanácsok:
(kb. 90 dkg)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korpás házikenyér » Teljes kiőrlésű kenyér » Rozspelyhes barna kenyér » Reformfánk
» Hajdina cipócska » Zabpelyhes burgonyás kenyér » Tojásropogós » Csokis puding keksszel
» Fokhagymakrémleves másként » Hagyományos tarkedli » Citromos sonkás tészta » Lecsós burgonyás egytál
» Fokhagymás-joghurtos öntet » Zöldbab főzelék II. » Gesztenyedesszert tejszínnel » Sajtos csirke jénaiban


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.