Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl tej,
1 púpozott evõkanál vaj,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 evõkanál darált mák;
a kiflik tetejére:
1 teáskanál darálatlan mák;
a kenéshez:
kevés tej.

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a sóval és a darált mákkal. Sima, kemény tésztává gyúrjuk. Ezután lisztezett, mély tálba tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és nagyobb háromszögekre vágjuk. A háromszögeket úgy csavarjuk fel, hogy szokásos kifliformát kapjunk. Kicsit meg is görbítjük, és a sütõlemezre tesszük, egymástól 2 cm távolságra. A kiflik tetejét tejjel megkenjük, megszórjuk a darálatlan mákkal, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon megsütjük.

Tanácsok:
(8-10 db)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos mákos » Mákos zsemle » Gyors kifli (töltött) » Müzlis kifli
» Vaníliás mákos guba » Mákos rácsos pite » Káposztás kiflik » Mákos őzgerinc
» Mákos bögrés süti » Pozsonyi kifli 2 » Diós-mákos almás pite » Diós mákos fogyis muffin
» Meggyes-mákos palacsinta » Anyukám bábolnai kiflije » Kiflicskék diómasszából » Citromos-mákos pettyeske


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.