Tutireceptek.hu fejléc

Mákos kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl tej,
1 púpozott evõkanál vaj,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 evõkanál darált mák;
a kiflik tetejére:
1 teáskanál darálatlan mák;
a kenéshez:
kevés tej.

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a sóval és a darált mákkal. Sima, kemény tésztává gyúrjuk. Ezután lisztezett, mély tálba tesszük, a tetejét is megszórjuk liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és nagyobb háromszögekre vágjuk. A háromszögeket úgy csavarjuk fel, hogy szokásos kifliformát kapjunk. Kicsit meg is görbítjük, és a sütõlemezre tesszük, egymástól 2 cm távolságra. A kiflik tetejét tejjel megkenjük, megszórjuk a darálatlan mákkal, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon megsütjük.

Tanácsok:
(8-10 db)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-mákos pite II. » Meggyes-mákos sajttorta » Mákos-szezámos sósrúd » Diós pozsonyi kifli
» Mézes mákos parfé » Barackos kifli » Mézes-mákos guba » Mákos torta
» Fahéjas-almás kiflik » Hókifli 2 » Diós-mákos bejgli » Rakott kifli
» Vastag mákos süti » Mandulás vagy diós kifli » Töltött vaniliás kifli » Mákosguba másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.