Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Márványos gyors piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg cukor
5 db tojás
1 kis p. tejföl
diónyi zsír
1 cs. sütőpor
cukrozatlan kakaópor
annyi liszt, amennyit felvesz
1 ü meggy
tört dió (el is hagyható)

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztani, majd a sárgáját a cukorral habosra keverni, bele a zsír, tejföl és a sütőporral elkevert liszt. Kikeverni, majd a tojásfehérjét habbá verni és ezzel lazítani a tésztát. (Nem kell keménynek lennie, piskóta állagú legyen). Vajazott, lisztezett tepsibe önteni a felét, a maradékba kakaót szórni (ízlés szerint), elkeverni és a fehér tésztára csurgatni. Villával egy kicsit "márványosra keverni", majd megszórni a lecsepegtetett fahéjas meggyel és a tört dióval.

Tanácsok:
Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Aki nem szereti a diót, az el is hagyhatja, nekünk bejön.

Ha más gyümölcsöt szeretnétek, azzal is finom, akár befőtt, vagy "nyers" legyen.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors tepsis bugonya » Meggyes rakott piskóta » Babapiskóta (estike) » Vizes piskóta
» Gyors pizzás csiga » Erzsike habos piskótája » Gyors, finom tészta » Könnyű epres piskóta
» Gesztenyés babapiskóta » Gyors wokétel » Gyors tészta » Gyors, házi pác húsokhoz
» Babapiskótás puncsszelet » Gyors túrós lepény » Extra Gyors almatorta » Babapiskótás puncs szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.