Tutireceptek.hu fejléc

Márványos gyors piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg cukor
5 db tojás
1 kis p. tejföl
diónyi zsír
1 cs. sütőpor
cukrozatlan kakaópor
annyi liszt, amennyit felvesz
1 ü meggy
tört dió (el is hagyható)

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztani, majd a sárgáját a cukorral habosra keverni, bele a zsír, tejföl és a sütőporral elkevert liszt. Kikeverni, majd a tojásfehérjét habbá verni és ezzel lazítani a tésztát. (Nem kell keménynek lennie, piskóta állagú legyen). Vajazott, lisztezett tepsibe önteni a felét, a maradékba kakaót szórni (ízlés szerint), elkeverni és a fehér tésztára csurgatni. Villával egy kicsit "márványosra keverni", majd megszórni a lecsepegtetett fahéjas meggyel és a tört dióval.

Tanácsok:
Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Aki nem szereti a diót, az el is hagyhatja, nekünk bejön.

Ha más gyümölcsöt szeretnétek, azzal is finom, akár befőtt, vagy "nyers" legyen.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors sajtleves » Gyors kenyér » Szlovén piskótatekercs » Gyors kakaós sütemény
» Madártej villámgyorsan » Gyors tejfölös csudabogár » Diós piskóta » Gyors lasagne réteslapból
» Gyors meggyes » Update1 babapiskóta » Áfonyás babapiskótás » Gyors leves
» Gyors sajtos pogi » Búzakorpás piskóta » Tökéletes piskóta » Gyors petrezselyemleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.