| Márványos gyors piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg cukor 5 db tojás 1 kis p. tejföl diónyi zsír 1 cs. sütőpor cukrozatlan kakaópor annyi liszt, amennyit felvesz 1 ü meggy tört dió (el is hagyható) Elkészítés: A tojásokat kettéválasztani, majd a sárgáját a cukorral habosra keverni, bele a zsír, tejföl és a sütőporral elkevert liszt. Kikeverni, majd a tojásfehérjét habbá verni és ezzel lazítani a tésztát. (Nem kell keménynek lennie, piskóta állagú legyen). Vajazott, lisztezett tepsibe önteni a felét, a maradékba kakaót szórni (ízlés szerint), elkeverni és a fehér tésztára csurgatni. Villával egy kicsit "márványosra keverni", majd megszórni a lecsepegtetett fahéjas meggyel és a tört dióval. Tanácsok: Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Aki nem szereti a diót, az el is hagyhatja, nekünk bejön. Ha más gyümölcsöt szeretnétek, azzal is finom, akár befőtt, vagy "nyers" legyen. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |