Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgaluskaleves gyorsan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db. szikkadt zsemle
1 db. vöröshagyma (kicsi)
15 dkg. csirkemáj
1 cs. petrezselyem
1 db. tojás
4 ek. zsemlemorzsa
Ízlés szerint só, bors, őrölt majoránna, kevés olaj
1,2 dl. húsalaplé, vagy leveskockából készült húsleves
20 dkg. sárgarépa
15 dkg. zöldborsó (tisztított vagy mélyhűtött)

Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A májat megtisztítjuk, leöblítjük és aprítógépbe tesszük, vagy késsel elkaparjuk. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet – tegyünk félre belőle a kész leves megszórásához -, beledolgozzuk a vöröshagymát, a májat, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Lefedjük, 30 percig a hűtőben pihentetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húslevest felforraljuk, beledobjuk a répát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön puhára főzzük. (Ha van, tehetünk bele zellerlevelet is.) Egy kevés sóval/ételízesítővel felforralunk 2,5l vizet. A masszából két kanállal galuskákat szaggatunk a vízbe, és lassú, gyöngyöző forralással puhára főzzük (kb. 8 perc). A galuskákat tányé-rokra szedjük, rámerjük a levest, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes süti gyorsan » Bolognai tészta gyorsan. » Gyorsan kész almatorta » Tiramisu villámgyorsan
» Gyorsan finomat :) » Aludtejes prósza gyorsan » Sopszka saláta gyorsan » Sós pogácsa gyorsan
» Madártej villámgyorsan » Sajtos gyorsan » Marcipán gyorsan » Sajtos pogácsa gyorsan
» Muffin gyorsan egyszerűen » Fánk gyorsan » Lazac gyorsan » Hókifli gyorsan


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.