Tutireceptek.hu fejléc

Mascaprónés piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg rizsliszt
25 dkg mascaprone
5 dkg vaj
1 kisdoboz vaníliás krémtúró
fél citrom leve

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, majd a kikevert sárgába először a rizslisztet, majd a habbá vert fehérjét is lassan hozzá keverem.
Előmelegített légkeverős sütőben 180 fokon, 10 percig (tűpróbáig) sütöm. Sütőpapírt eltávolítom,megvárom még kihül.
A krém hozzávalókat tálba teszem, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor , krémtúró, mascaprone, fél citrom leve. Jól kikeverem, majd a hosszában kettévágott, kihült piskótára kenem, hagyok a tetejére is.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Helyettesíthetjük a krémnek valókat laktózmentes alapanyagokkal, így tejérzékenyek is fogyaszthatják!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: PINKTÓBER


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás nélküli piskóta » Mascarponés piskóta » Szilvás mikrós piskóta » Gesztenyés babapiskóta
» Babapiskótás gyumis süti » Piskóta talléros » Piskóta alaptészta » Epres babapiskótás
» Finom piskóta krémes » Ribizlis mikrós piskóta » Ízes tejfölös babapiskótás » Gyümölcs joghurtos piskóta
» Szilvás babapiskótás » Piskóta (update 1) » Szilvás-mákos piskótatorta » Start piskóta -mikróban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.