Tutireceptek.hu fejléc

Diós piskótaholdacskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 dl tej
10 dkg dió
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor (elhagyható)

Elkészítés:
A 3 tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverkük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, a tetejét sűrűn megszórjuk durvára vágott dióval (mogyoróval vagy mandulával is nagyon finom), előmelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön (180 fok) megsütjük. (Mint a piskótáknál a sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert a tészta összeesik, "szalonnás" lesz.) Ha megsült, és egy kicsit kihült pogácsaszaggatóval csinos félholdakat szaggatunk belőle. Tetejét meghinthetjük vaníliás porcukorral.

Tanácsok:
A "szabáshulladékot" nálunk a családtagok pillanatok alatt eltűntetik! De csokiöntettel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel pohárbarendezve is nagyon finom.
Gyorsan kész van és nagyon finom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: PNóri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, vaníliakrémes süti » Almás rétes leveles tésztából » Bécsi linzertorta » Gyors almás pite
» Gesztenyés tekercs 2. » Tiramisu torta » Foszlós kalács(Kata-féle) » Kukorica görhe
» Piskóta, ami nem esik össze! » Boci-mobil 2. » Kavart túrós süti » Belga csokis keksz
» Sütőtökös süti másként » "Habkrém" torta » Mazsolás rizspuding » Grízes kakaós kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.