Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggy dzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 db 5/4-es üveghez:
2 kg kimagozott meggy
18 dkg cukor
6 dl víz

Elkészítés:
A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm. A cukorból és a vízbõl sűrű szirupot fõzök, ügyelve, hogy a szirup ne karamellizálódjék. A kész sziruphoz hozzáöntöm az elõfõzött meggyvelõt és az egészben hagyott meggyeket. Tovább fõzöm, amíg sűrű nem lesz. A kész dzsemet forrón, elõmelegített, széles szájú üvegekbe töltöm, és azonnal légmentesen lezárom. A lezárt üvegeket tiszta ruhával letakarom, és hagyom kihűlni. A készítményt hűvös, száraz helyen tárolom.

Kalóriatartalom: 940kJ kcal
Szénhidráttartalom: 55 g gramm

A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes lepény Ági módra » Meggyes sütemény 2. » Meggyes álom-sütés nélkül » Gyömbéres eperdzsem
» Kavart meggyes süti » Füge dzsem » Meggyes piskóta 2. » Vasárnapi meggyes lepény
» Meggyes muffin » Meggyes-mákos sütemény » Meggyes pite - fahéjas » Meggyes-pudingos
» Diétás meggyes sütim » Meggyes-pite » Az Én meggylevesem » Diós-meggyes tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.