Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes piskóta2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás
150 g porcukor
200 g liszt
400 g magozott meggy
½ tasak sütőpor
10 ek forró víz

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes prósza » Meggyes zebraszelet » Bögrés meggyes » Gyors meggyes
» Kevert meggyes-csokis süti » Fél paleo meggyes süti » Nagyi meggyes pitéje » Meggyes pite 3
» Meggyes-diós kavart süti » Meggyes, túrós tortácska » Meggyes rakott piskóta » Meggyes jeges tea
» Poharas meggyes » Meggyes mákos kedvenc » Meggyes krémes - másképp » Meggyes habos piskóta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.