Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyfelfújt kakaós habbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás, 50 dkg tehéntúró,
20 dkg cukor,
50 dkg meggy,
10 dkg darált dió,
2 evőkanál liszt,
késhegynyi sütőpor,
2 dkg kakaó,
l zacskó vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:
margarin; a szóráshoz: liszt

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a sütőporral elkevert lisztet és darált diót. Egy tojásfehérjét felverünk és a masszába vegyítjük. Végül belekeverjük a kimagozott meggyet is. A tésztát margarinnal kikent, liszttel behintett tűzálló formába öntjük. Forró sütőben 20 percig sütjük. Közben a többi tojásfehérjét is kemény habbá verjük a maradék cukorral. Kakaóval ízesítjük és a fel-fújtra kanalazzuk. További 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: cuky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós csiga másképpen » Meggyes-kakaós zabpuding » Kakaós zabkorpás muffin » Kakaos muffin 1
» Kakaós muffin » Kakaós-barackhabos torta » Kakaós kevert » Paleolit kakaós csiga
» Lekváros-kakaós kavart » Gyors kakaós kuglóf » Kakaós szelet Tőlem! » Almás rakott kakaóskalács
» Mennyei kakaós csiga » Kakaos csillagok » Kakaós-vaníliás csiga » Kakaós pite


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.