Tutireceptek.hu fejléc

Meggyfelfújt kakaós habbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás, 50 dkg tehéntúró,
20 dkg cukor,
50 dkg meggy,
10 dkg darált dió,
2 evőkanál liszt,
késhegynyi sütőpor,
2 dkg kakaó,
l zacskó vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:
margarin; a szóráshoz: liszt

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverjük. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a sütőporral elkevert lisztet és darált diót. Egy tojásfehérjét felverünk és a masszába vegyítjük. Végül belekeverjük a kimagozott meggyet is. A tésztát margarinnal kikent, liszttel behintett tűzálló formába öntjük. Forró sütőben 20 percig sütjük. Közben a többi tojásfehérjét is kemény habbá verjük a maradék cukorral. Kakaóval ízesítjük és a fel-fújtra kanalazzuk. További 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: cuky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós császármorzsa » Kakaós-meggyes sütemény » Kakaós csigusok » Gyors kakaós sütemény
» Kakaós és vaníliás csiga » Kakaós-vaníliás csiga » Kakaós tallérok » Kakaós kelt kalács
» Kakaóscsiga datolyával » Kakaóscsiga » Kakaós kenyér » Kakaós zabkeksz
» Lekváros, kakaós muffin » Kakaós töltött copf » Kakaós kuglóf 4 személyre » Kakaós kocka


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.