Tutireceptek.hu fejléc

Fogas borhabbal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg fogasfilé
2 csokor zöldhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 citrom leve
5 dkg vaj
só, bors

Elkészítés:
A fogasfilét 4 szeletre vágjuk, megsózzuk. 3 dkg vajat megforrósítunk, s megsütjük benne a halszeleteket.
A maradék vajon üvegesre pároljuk a karikákra vágott zöldhagymát, amit sóval, borssal ízesítünk.
Habüstben kikeverjük a tojássárgáját a fehérborral. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, s gőz fölött habosra keverjük.
A halat leöntjük a mártással és a párolt hagymával körítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska borhabbal » Diós puding borhabbal » Fogasfilé bakonyi módra » Fűszervajas fogas nyárson
» Diós fogas » Parmezános rántott surimi » Rokfortos tengeri hal » Harcsapaprikás másként
» Heringsaláta káposztával » Hal finom bundában » Busavagdalt » Faddi fokhagymás csuka
» Pangasius gyrostál » Halászlé egyszerüen » Pityókás ponty » Harcsapaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.