Tutireceptek.hu fejléc

Mézes diós sültalma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-5 nagyobb darab savanyú alma,
20 dkg felmelegített méz,
2 evőkanál kristálycukor,
6 dkg darált dió,
3-4 egész dióból durvára darabolt dió,

Elkészítés:
Mossuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, majd vájjuk ki a közepükből a magház részt.
Majd vegyünk egy mély edényt, melynek az aljára öntsünk 3-4 cm magasságban vizet. Az almákat állítsuk a vízbe, a közepüket pedig töltsük meg a kristálycukorral.
Ezután rakjuk be az egész almákat és a levágott tetejüket is a sütőbe, közepes lángon 10-15 percre.
Pirítsuk meg az őrölt diót, majd összekeverjük össze a felmelegített mézzel.
A készre sütött almákra helyezzük vissza a tetejüket, majd locsoljuk meg a mézes-diós öntettel.
Tálaláskor helyezzünk az almák köré egész, vagy durvára darabolt diót.
Egy kanálnyi jéghideg gyümölcsfagylalttal pedig egészen különleges lehet!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes(pihentetés nélküli) » Mézes Krémes 2. » Puha Update1 mézeskalács » Ropogós mézes keksz
» Mézescsók » Mézes-fahéjas sült banán » Kínai mézes csirke » Mézes áfonyalikőr
» Mézeskalács likőr » Pöttyös Mézes » Mézes mákos szelet » Töltött mézes
» Mézes sült körte » Erdélyi szász mézes tészta » Mézeske karácsonyra » Pettyes mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.