Tutireceptek.hu fejléc

Mézes diós sültalma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-5 nagyobb darab savanyú alma,
20 dkg felmelegített méz,
2 evőkanál kristálycukor,
6 dkg darált dió,
3-4 egész dióból durvára darabolt dió,

Elkészítés:
Mossuk meg az almákat, vágjuk le a tetejüket, majd vájjuk ki a közepükből a magház részt.
Majd vegyünk egy mély edényt, melynek az aljára öntsünk 3-4 cm magasságban vizet. Az almákat állítsuk a vízbe, a közepüket pedig töltsük meg a kristálycukorral.
Ezután rakjuk be az egész almákat és a levágott tetejüket is a sütőbe, közepes lángon 10-15 percre.
Pirítsuk meg az őrölt diót, majd összekeverjük össze a felmelegített mézzel.
A készre sütött almákra helyezzük vissza a tetejüket, majd locsoljuk meg a mézes-diós öntettel.
Tálaláskor helyezzünk az almák köré egész, vagy durvára darabolt diót.
Egy kanálnyi jéghideg gyümölcsfagylalttal pedig egészen különleges lehet!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós mézes » Azonnal ehető mézeskalács » Mézes-currys csirke » Mezes-joghurtos csirke
» Mézes muffin » Meleg mezes tej » Töltött mézes » Fahéjas-mézes sütemény
» Pöti mézeskalácsa » Az igazi mézes-mustáros » Mézes-diós csirkemell » Mézes, mustáros saláta
» Mézes fehérrépaleves » Grízes mézes kérmes » Kiadós mézes puszedli » Mézes-mustáros pulyka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.