| Puha Update1 mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 450-500 g lisztkeverék (50% U1 liszt+50% sima) 100 g vaj 2-3 ek méz 140 g por alapú édesítő 1 csapott ek szódabikarbóna 1 kk (max. 10%-os) ecet 2 egész tojás 2 ek tejföl 1-1 kk őrölt fahéj, szegfűszeg Elkészítés: 1. Egy edényben a mézet, az édesítőt, a vajat, a tojásokat gőz fölött állandó kevergetés közben besűritjük. 2. A szirupot a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd belekevjük a szódabikarbónát egy kevéske ecetben és a még meleg, de nem forró sziruphoz adjuk. 3. Hozzáöntjük a lisztkeveréket is, és egy-két kanál tejfölt, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. 4. A tésztát szobahőmérsékleten 2-3 órán át állni hagyjuk. 5. A méz miatt lehet, hogy a tészta kissé képlékeny és nem túl könnyű bánni vele. (Célszerű sütőpapírt használni.) 6. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. 7. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron pár perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Nem annyira könnyű nyújtani, mint egy rendes lisztből készült tésztát, de megéri vele bajlódni! :) (Igaz, hogy a méz nem U1, de az a minimális mennyiség még nem tud kiváltani túl heves inzulinreakciót!) A receptet beküldte: Zsuzzsanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |