Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács.... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg finom liszt
2 kk .kanál szódabikarbóna
ízlés szerinti fűszerek
25 dkg margarin
40 dkg méz
15 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg porcukor

Elkészítés:
1 kg finom lisztet hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát, ízlés szerint fűszerezzük (az lehet: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citrom héja, ánizs, gyömbér, stb.) A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 15 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük.
Forró sütőben néhány perc alatt szép barnára sütjük.
Ha kihűlt, díszíthetjük tojás fölvert habjához kevert közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztből készült habbal, amely a mázza tetején kb. 20-30 perc alatt megszárad.
(Mézessütemény fűszerkeveréke: szegfűszeg és fahéj)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi citromtorta » Kókuszbomba Erzsi módra » Finom epres piskótarolád » Házi krémes
» Potyogtatós meggyes pite » Eszter szelet » Citromos sütiszelet » Rizspuding csokoládéval
» Almás karottás torta » Finom torta » Magyar pite » Mogyorós mézes szelet
» Csokoládés csók » Boci muffin újra » Narancsos brownies » Málnás muffin málnaöntettel


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.