Tutireceptek.hu fejléc

Halloween desszertkrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g napraforgómag
75 g aszalt szilva
100 ml tej
150 ml tejszín
1 tasak Krémpuding (vanília)

Ezen kívül:

150 g tejcsokoládé

Elkészítés:
A napraforgómagot egy teflonedényben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 75 g napraforgót félreteszünk. A desszerttálat fóliával béleljük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és 25 g-ot félreteszünk belőle.
Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és félretesszük

A tejet és a tejszínt egy forró vízzel átöblített tálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton sima krémmé keverjük. Hozzáadjuk a pirított napraforgómagot és az aszalt szilvát, és a krémet a desszerttálba öntjük, majd min. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A csokoládét durva darabokra törjük, és folyamatos kevergetés közben gőz felett felolvasztjuk. A félretett napraforgómagot és az aszalt szilvát hozzáadjuk. A csokoládét a sütőformába öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha a csokoládé megszilárdult, lehúzzuk a tortaformáról, és vidám (Halloweenes) kiszúróformákkal különböző figurákat készítünk. A maradék csokoládét apróra törjük.Tálalás előtt a krémdesszertet kivesszük a hűtőszekrényből, kifordítjuk a desszerttálból, és tortaszeleteket vágunk belőle. A desszertet a csokoládé motívumokkal és a csokoládé törmelékkel díszítjük.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halloween-napi tökleves » Avokádó desszertkrém » Rumos szelet » Zalai krémes
» Diós piskóta Kissné módra » Kapucíner kocka » Andi kókusz szelete » Pattogatott kukorica torta
» Hamis túróslepény » Darázscsípés » Keserűcsokoládés korong » Lekváros-mandulás süti
» Hamis marcipán » Nugát szelet » Mákos kevert almával » Alma rózsák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.