Tutireceptek.hu fejléc

Narancskrémes torta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás, 4 cs. vaníliás pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütőpor, 2 narancs reszelt héja. Krém: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 2 narancs reszelt héja, 8 dl tej, 6 dl Hulala tejszín.
Díszítéshez: csokidísz, ostyalapok, mogyorókrémes roletti.

Elkészítés:
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 22 dkg kristálycukorral, majd belereszelünk 2 narancs héját, belekeverjük a 4 vaníliás pudingporral elkevert 2 kk. sütőport. Nagy kerek tortaformába öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Kihűlés után keresztbe kettévágjuk. A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tortaformába, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot ráhelyezzük a krémre, majd befedjük a maradék krémmel, csillagcsöves tortadíszítővel körbe rajzoljuk a tetejét. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk, majd az oldalát beszórjuk kekszmorzsával, a tetejét díszítjük csokivirágokkal, ostyalapokkal, rolettivel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos túrótorta ! » Teréz torta » Főzött csokikrém tortába » Dobostorta
» Túró torta piskótaágyon » Bombajó házi puncstorta » Ördögi csokitorta » Sültalma torta
» Sós fincsi kenyértorta » Csigabiga(Kata-féle) » Málnahabos csokitorta » Gyorsan kész almatorta
» Diplomata torta » Diótorta » Rakott torta befőttel » Máktorta(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.