Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos puncstorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás,
30 deka porcukor,
24 deka liszt,
6 evőkanál víz,
2 evőkanál barack-, vagy eperíz,
egy fél deci cseresznyepálinka,
2 narancs,
a tepsi kikenéséhez vaj és liszt,
a torta tetejére 3-4 deci tejszín és
5 deka porcukor.

Elkészítés:
Habosra kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, meg a vízzel és felváltva adjuk hozzá a lisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, kilisztezett nagy tepsibe öntjük és aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, a közepéből két egyforma, hosszúkás tortalap alakú csíkot vágunk, a többit apróra tördelve tálba tesszük és péppé keverjük a gyümölcsízzel és a cseresznyepálinkával. Végül beleadjuk a gondosan megtisztított, kis kockákra vágott narancsokat, és ezt a tölteléket simítjuk a két tortalap közé.
Néhány órára lenyomtatva jégbe hűtjük, és tálaláskor tetejét bevonjuk habbá vert, édes tejszínnel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csokitorta » Narancsos szívecskék » Narancsos csirkecombok » Puncstorta cica formában
» Narancsos linzer » Narancsos szarvasszeletek » Mézes-narancsos diókenyér » Narancsos linzerkoszorú
» Narancsos csokis muffin » Narancsos duna-hullám » Narancsos rizs » Narancsos csirkemell
» Narancsos pezsgőkoktél » Narancsos karfiolsaláta » Narancsos csokoládé álom » Narancsos eperkoktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.