Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta padlizsánnal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 db. közepesen nagy padlizsán, 10 evőkanál liszt, 10 evőkanál zabpehely, késhegynyi só, 1 dl. tej ( vagy szódavíz), csipetnyi őrölt kömény, és ugyanennyi őrölt koriander, kiskanálnyi morzsolt bazsalikom, 2 dkg. vaj, 10 dkg. füstölt, reszelt kemény sajt. A kisütéshez: olívaolaj.

Elkészítés:
A padlizsán végeit levágjuk, meghámozzuk és kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekre karikázzuk. Mindkét oldalát megszórjuk csipetnyi sóval, majd kb. 10-12 percig pihentetjük. Ezt követően a "kiizzadt" nedvességet letörülgetjük a szeletekről, majd az előzetesen összekevert fűszerkeverékkel ízesítjük és a forró vajon mindkét oldalát sütve puhára pároljuk. Közben sós palacsinta tésztát készítünk, amit a padlizsán szeletekre öntünk és készre sütünk. Még sütés közben megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás joghurtos palacsinta » Finom palacsinta » Bugaci húsos palacsinta » Diétás zabpalacsinta
» Zabpalacsinta » Banános álom palacsinta » Almás rántott palacsinta » Amerikai almás palacsinta
» Gombás palacsinta/tészta » Erdélyi ordás palacsinta » Camambertes palacsinta » Zuccinis palacsinta
» Hargitai rakott palacsinta » Habos palacsintametélt » Pikáns metélt palacsinta » Kókuszos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.