Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás hal palacsintaágyon recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg halfilé
30 dkg bármilyen ehető gomba
2 db vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi curry-por
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 cs. zöldpetrezselyem
1 poharas tejföl
1 db tojás

A palacsintához:
1 db tojás
15 dkg finomliszt
3 dl felforralt, kihűtött tej
1 dl szódavíz v. kristályvíz
1 csapott teáskanál só
1 csipet kristálycukor

(kisütéshez olaj)

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a halat csíkokra szeleteljük, a gombát húsdarálón ledaráljuk.
A hagymát a késhegynyi sóval wokban vagy serpenyőben olajon aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket: borsot, gyömbért, curryt, fűszerkeveréket, - és amikor megdinsztelődött, lazán belekeverjük a halat, ezután már csak 5 percig rázogatjuk, hogy a halcsíkok szépen egyben maradjanak.
A palacsintához való anyagokat turmixgéppel vagy botmixerrel kikeverjük és fél órás pihentetés után olajjal bekent palacsintasütőben kisütjük. (11-13 db).
Amikor kihűlt a palacsinta, csíkokra vágjuk, felével kibélelünk egy jénai tálat vagy kisebb mély tepsit, ráhalmozzuk a gombás halat, majd a maradék palacsintát és az egészet beterítjük a tojással és apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejföllel.
Alufóliával letakarva, sütőben 170 fokon 25 percig, majd a fóliát eltávolítva még 5 percig sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vagdalt » Sült, gombás rizottó » Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás-paprikás rizstorta
» Gombás-vörösboros gulyás » Gombás cukkini 2 » Sült hús gombás omlettel » Gombás szelet
» Tejszínes gombaszószom » Gombás rakott palacsinta » Börzsönyi gombás máj » Különleges gombasaláta
» Csirkés-gombás fussili » Burgonyás gombás tekercs » Gombás-hagymás pulykamell » Gombász-tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.