Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pápaszemes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához
60 dkg finomliszt
25 dkg Rama v. 20 dkg zsír
10 dkg cukor
2 dl tej
3 dkg élesztő
kb 2dl tejföl

Kenéshez baracklekvár

A töltelékhez
5 tojásfehérje
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A cukrot beletesszük a tejbe, meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, amiben előzőleg elmorzsoltuk a zsiradékot és a tojássárgákkal meg annyi tejföllel hogy közepesen lágy tésztát kapjunk összegyúrjuk.
4 cipóba vágjuk, és kis ideig pihentetjük.
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót, citromhéjat, vaníliát. A cipókat kb 35x15cm nagyságúra nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és a két hosszabb oldalát befele tekerjük úgy, hogy középen helyet hagyunk a tölteléknek. Középre rakjuk a tölteléket. A feltekert széleket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Tanácsok:
Fátyolnyi porcukorral megszórhatjuk tálalás előtt.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis túrós sütemény » Joghurtos kekszes sütemény » Meggyes sütemény » Kakaós-zabpelyhes sütemény
» Gyümölcsös kevert sütemény » Répás sütemény » Rázott túrós sütemény » Skandináv sütemény
» Kevert csokis sütemény » Könnyű citromos sütemény » Francia habos sütemény » Mézes-krémes sütemény
» Epres habos sütemény » Namíb banános sütemény » Lagzis barack aprósütemény » Teasütemények


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.