Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paplan sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A pudinghoz:

40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
400 ml tej (2,8%-os)

A piskótához:

400 g búzaliszt (BL55)
200 g kristálycukor
150 ml víz
120 ml étolaj
3 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A töltelékhez:

500 g tehéntúró (félzsíros)
1 db tojássárgája
3 evőkanál kristálycukor
12 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés:
A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön. Addig elkészítjük a tésztát.

A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót és csomómentesre keverjük.
Kivajazott, 31x31 cm-es kilisztezett tepsibe tesszük.

A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük.

Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával.

170 C fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós sütemény » Raffaello -krémes sütemény » Vitorlás sütemény » Kekszes-almás sütemény
» Tejszínes-túrós sütemény » Sajtos aprósütemény » Sárgarépa sütemény » Amerikai csokis sütemény
» Meggyes sütemény » Habos-almás sütemény » Méteres sütemény » Barátság sütemény
» Barackos teasütemény » Bögrés-almás sütemény » Remegős sütemény » Könnyű citromos sütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.