Tutireceptek.hu fejléc

Pudingkrémes kekszes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
4 evőkanál liszt,
1 cs. sütőpor,
A krémhez:
7 tojássárgája,
2 cs. vaníliaízű pudingpor,
6 dl tej,
1 ek. étkezési keményítő,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg háztartási keksz,
2 dl feketekávé,
10 dkg csokoládé
Díszítéshez: 5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:
1. A tojások fehérjét a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, majd a sütőporral összekevert lisztet. Simítsuk tepsibe, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihülni.
2. A tojások sárgáját a pudingporral összekeverjük, és a tejben megfőzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit összeforraljuk, hagyjuk kihülni.
3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémmel összedolgozzuk, két részre osztjuk. Az egyik részt a tésztára kenjük, betakarjuk a kávéban beáztatott keksszel. A krém másik feléhez hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét, és a kekszre kenjük. Ha megkötött, csokoládéreszelékkel megszórva, szeletelve tállaljuk.

Tanácsok:
Egy szelet: 380 kcal

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes csoda » Kekszes süti. » Kekszes-túrós szelet » Albert kekszes süti
» Gyümölcsös kekszes süti » Kekszes őzgerinc » Barackos kekszes alagút » Pudingkrémes sportszelet
» Málnás kekszes süti » Tejbegrízes kekszes » Joghurtos kekszes » Albert kekszes
» Foltos kekszes süti » Kekszes almás! » Kekszes madártej » Kekszes-almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.