Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Puha mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,2 kg liszt
1/4 kg porcukor
2 egész tojás
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 káváskanál őrölt fahéj
1/4 kg langyosított méz
2 dkg szalakáli
1 dkg szódabikarbóna
5 dkg margarin
2,5 dl tej
6 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:
A hozzávalókat tálva rakjuk, kivéve a szódabikarbónát, a szalakálit, és a tejet! A lisztből most még 80 dkg-ot kell felhasználni! A tejet fellangyosítjuk, és elfelezzük két edénybe. Az egyik felébe belkeverjük a szalakálit, a másikba a szódabikarbónát. Ha felfut, akkor ez is mehet bele a tálba a többi hozzávalóhoz! Jól elkeverjük a masszát, hogy ne maradjon bene csomó! A végén lisztet szórunk a tetejáére, és lefedve 1 napig, hűvös helyen állni hagyjuk! Másnap a masszát lisztezett seszkára borítjuk, és a maradék 20 dkg lisztel jól eldolgozzuk. Ezután sodrófával kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző figurákkal kiszaggatjuk. Zsirozott, lisztezett tapsibe rakjuk (egymástól távol, mert nagyon megnőnek), és tetejüket tojássárgávbal megkenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyon finom, és ami lényeg naghypon puha mézest kapunk! Elég sok lesz belőle, de sokáig eláll, ha jól zárható dobozban tartjuk!
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: v.kler


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-mézes szőlőleves » Mandulás mézeskocka » Mézes diós szelet » Mogyorós mézes szelet
» Mézes, puncsos » Mézes-mustáros tarja » Mézes kókuszkocka » Mézes limonádé
» Mézes-citromos csirke » Hagyományos mézeskalács » Mézes figurák karácsonyra. » Mézes mustáros hús
» Mézes libapecsenye » Mézes szilvakrém leves » Mézeskalácspuding » Mézes massza husira


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.