Tutireceptek.hu fejléc

Rákóczi-túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

15 dkg margarin
30 dkg liszt
8 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1 tojássárgája
csipett só

Töltelék

4 tojássárgája
10 dkg porcukor
50 dkg turó
1 cs vanilia
1 cirtom héja


Hab-

5 tojás fehérje
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tészta készitése: margrint összekeverjük a lisztel,sütőporral, tojásás sárgájával és a pici sóval. Hütőbe tesszük mig elkésitjük a turót.

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük, a turóval vaniliával és a citromhéjjal.

A tésztát kinyujtjuk, és kikent tepsibe tesszük, megszurkáljuk és félig megsütjük, majd a turókrémet rákenjük, és meg sütjük.

Hab készítése: 5 tojásfehérjét felverjük és 10 dkg cukorral jó keményhabbá verjük. A megmaradt cukorhoz kevés vizet öntünk és jól fel főzzük(kavarni nem szabad) lassan hozzáöntjük a felvert habhoz,és be vonjuk a turót vele.
Vissza tesszük a sütőbe 50 fokra csak száritjuk egy főzőkanálal a sütőajtaját kitámasszuk.

Tanácsok:
A habot tehetjük habzsákba is és csak csíkokat vonunk a habbol, majd a résekbe baracklekvárból csikokat húzunk a hézagokba.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Flódni süti » Édes túrókrém » Sörtésztás fánk » Ez egy másik Raffaelló
» Bögrés kókuszos süti » Finom és gyors » Agglegény-túrós » Edit csodapalacsintája
» Bercisütije » Figaró ostyaszelet » Mandula-szelet » Kakaós-banánkrémes sütemény
» Almás máktorta » Üdítős, túrós süti » Túrós muffin réteslisztből » Fahéjas golyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.