Tutireceptek.hu fejléc

Epres piskótatekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a töltelékhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
kb. 10 dkg porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
1/2 citrom reszelt héja
1 kávéskanál citromlé
1 vaníliarúd kikapart magjai
25 dkg eper
a díszítéshez:
10 dkg olvasztott csokoládé
néhány eperszem

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a habba a kakaóporral összekevert lisztet.

A tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül 10 perc alatt sül meg.)

Amikor elkészült, enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és annak segítségével szorosan föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Közben a mascarponét összekeverjük a szitán áttört túróval, a citromhéjjal, a citromlével, a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral.

Ezután a piskótát széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a krémet, rászórjuk az összedarabolt epret, majd a tésztát minél szorosabban feltekerjük.

A sütemény külsejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, és eperszemekkel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres habos » Epres Mámor » Epres pite » Epres piskótarolád
» Epres gyümölcstorta » Epres-kókuszos túrógombóc » Mentás- epres fagylalt » Epres-kókuszos túrógolyók
» Mandulás-epres palacsinta » Epres tiramisu » Epres hűsítő ginnel. » Jeges epres kehely
» Epres túrótorta - másként » Epres, mandulás torta » " Epres-túrós palacsinta" » Csokoládés-epres pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.