Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeges barackos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt,
20 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
5 tojás,
3 evőkanál rum,
megtisztított és félbevágott sárgabarack.

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral előbb simára, majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint. Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is hozzákeverjük. A lisztet és a rumot folyamatosan és felváltva adagoljuk a tésztához, amíg minden el nem fogy. Kivajazott és kilisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük, a tetejére félbevágott barackokat helyezünk. A sütő legyen mérsékelten előmelegítve, és kb. 160 fokon süssük. Tálalásnál a tésztát kockákra vágjuk, és meghintjük porcukorral.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges eperpuding » Kajszibarackos rizstorta » Őszibarackos csirkecomb » Ripsz-ropsz Barackos
» Részeges nyúlfilé » Sárgabarackos habos » Barackos túrószelet » Barackos túrós deszert
» Fincsi barackos szelet » Dinnyés-barackos bólé » Barackos csirkemellsteak » Barackos teasütemény
» Kuvaiti barackos bárány » Őszibarackos túródesszert » Őszibarackos süti » Sárgabarackos, habos süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.