Tutireceptek.hu fejléc

Részeges eperleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg eper
1 dl száraz fehérbor
édesítőszer
negyed citrom
darabka fahéj
1 szem szegfűszeg

Elkészítés:
A citromot mosd meg, héját reszeld le és nyomkodd ki a levét. Egy lábosba öntsd bele a bort, add hozzá a fűszereket és a citromlevet. Forrald fel, majd 10 percig főzd lefedve, lassú tűzön. Ha kész, hagyd kihűlni. Az epret mosd meg, csöpögtesd le és vágd negyedekre. Tedd mélytányérba és öntsd rá a borlevet.

Tanácsok:
Tálaláskor díszítsd mentalevéllel.

Kalóriatartalom: 190 kcal

A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges pulyka » Részeges gyümölcsleves » Részeges barackos » Részeges eperpuding
» Eperleves » Részeges alma » Részeges disznó » Részeges gombafejek
» Részeges lencseleves » Részeges malacsült » Részeges csokigolyó » Részeges palacsinta
» Tejszínes eperleves » Vörösboros eperleves » Részeges nyúlfilé » Jeges eperleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.