Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeges nyúlfilé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg nyúlgerinc
60 dkg alma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
10 dkg vaj
2 dl tejszín
8 cl konyak
1 db húsleveskocka
ízlés szerint liszt

Elkészítés:
A húst lefejtjük a gerincről, és egyforma filékre szeljük. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és 5 dkg vajon mindkét oldalukat megsütjük. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük, majd a megmaradt vajban megsütjük és kiszedjük. Ugyanebben a vajban a tejszínt és a konyakot beforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát és kevés vajjal összegyúrt liszttel besűrítjük. Forraljuk pár percig, majd átszűrjük finom szűrön. Tálra rendezzük a nyúlfiléket, rátesszük a sült almaszeleteket és leöntjük a forró mártással. Párolt rizst kínálunk mellé.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges sertéshús » Részeges disznó » Részeges lencseleves » Részeges sertésborda
» Részeges Izidor » Részeges malacsült » Részeges eperleves » Részeges eperpuding
» Részeges gombafejek » Tokai részeges csirke » Részeges diótorta » Részeges kávé
» Részeges palacsinta » Részeges Izidor 2. » Részeges szelet » Részeges nyúl szőlővel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.